Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/2/3/2/exitfilmfestival.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

[arkiv] En Annan Vardag av Sanna Nordin, Victor Bonsér & Daniel Niklasson på Novemberfestivalen

Tre filmer representerar Gävleborg på årets Novemberfestival (SM i ung svensk kortfilm. Lär känna Sanna Nordin, Victor Bonsér & Daniel Niklasson – trion bakom En Annan Vardag som vann Mellanviktsklassen på årets Exit Filmfestival!

En Annan VardaG

Sanna Nordin ville göra en film om just våld i hemmet.

”Det finns så många hemligheter i familjer som inte kommer fram och som man ska mörka för det är inte något man ska prata om. Jag hade turen att hitta en person som ville ställa upp och berätta just sin historia och hur man kan klara sig bra ändå trots vad man har i sin ryggsäck. Eftersom Daniel och Victor är otroligt bra på tekniken så berättade jag idén och det tyckte de lät bra.”

 

Favoritfilmer: Oj, det är svårt. I am Sam tror jag, den får mig att känna så mycket olika känslor. Jag tycker nästan om alla filmer som kan väcka något i mig och få mig att tänka till.

 

 

Daniel Niklasson jobbar som assistent på Fridhemsskolan och är fotbollstränare i Gefle IF.

En Annan Vardag är en dokumentärfilm om att växa upp med våld och missbruk i hemmet. I filmen berättar en kvinna om sin upp växt där alkohol och våld var en del av vardagen och hur det påverkat hennes liv.”

Sanna visste inte ens om att Daniel hade anmält filmen till Exit Filmfestival men han gjorde det för att nå ut med filmen till en större publik och att ha chansen att komma ända till Novemberfestivalen och visa upp den där. Och det gick ju bra!

Daniel vann även 2:a och 3:e-pris i Mellanviktklassen på Exit Filmfestival med filmerna Tredje Gången Gillt och 60 Sekunder Film!

 

Favoritfilmer: The Fountain är en favorit (och allt annat av Darren Aronofsky). Gillar också Guy Ritchies tidiga filmer som Snatch.

 

 

Victor Bonsér ville göra En Annan Vardag för att ta upp ett vanligt problem i Sverige som många barn växer upp med.

”Just nu ser jag film som ett sett att uttrycka mig på, det är ett sett att projicera över mina tankar och idéer till något mer konkret och visa andra. Jag älskar att berätta saker och film tillåter mig att göra det på det bästa sättet. En film kan betyda mycket, väcka och beröra känslor.”

 

Favoritfilmer: Blue Valentine, The Godfather och The Godfather: Part II

 

Ni kan följa med på resan till Novemberfestivalen på våra sociala medier:

Facebook, Twitter och Instagram (Exit Filmfestival)

Warning: Undefined array key "reg_users" in /customers/2/3/2/exitfilmfestival.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 206