[arkiv] Killer Raise av Johan Bodell till Novemberfestivalen

Johan Bodell m kamera

Den 22:a november åker vinnarna av årets Exit Filmfestival till Trollhättan för att tävla på Novemberfestivalen (SM i ung svensk kortfilm)! 3 Gävleborgsfilmer representerar länet på festivalen och vinnaren i Tungviktklassen var Johan Bodell som tyvärr inte kan följa med på resan då han just nu är i Australien och klipper film när han inte jobbar på bar.

”Tyvärr kan jag inte vara med på plats men det är alltid en rolig känsla att veta att folk tittar på det man gjort. Jag har ett mål att besöka 100 länder innan jag fyller 50, och sedan resten innan jag dör. Australien är nu land 41.”

 

Filmen Killer Raise som Johan deltar på Novemberfestivalen med gjorde han under Santa Barbara International Film Festival 2013 i Santa Barbara, Kalifornien, som en del i tävlingen 10-10-10.

”Det innebar att jag blev utvald som en av tio regissörer som vardera fick ett manus tilldelat oss och hade tio dagar på oss att filma, klippa och slutligen visa upp den som en del av festivalen.”

Killer Raise är en romantisk skräck-komedi med zombietwist och manus skrevs av Paula Ersly på UCSB. Hon hade en manusmentor under arbetet som bland annat har skrivit manus till tecknade Scooby-doo.

 

”Jag bestämde mig för att syssla med film när jag var 12 och har bara blivit mer övertygad sen dess. Film betyder det mesta, det finns alltid med. Oavsett om man gör något helt annat så tänker man film, hur skulle det här kunna passa i en film, den personen skulle passa bra som en karaktär osv.

 

Johans favoritfilmer: Tillbaka till Framtiden, Schindler’s List och Magnolia.

 

Ni kan följa med på resan till Novemberfestivalen på våra sociala medier:

Facebook, Twitter och Instagram (Exit Filmfestival)