Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/2/3/2/exitfilmfestival.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Årets vinnare 2021

Vinnarna i årets Exit Filmfestival.

Årets Exit Filmfestival har nyligen avslutats med prisutdelning på Bio Grand i Sandviken!

Vinnare i tungviktsklassen blev Martin Ekelund och Viktor Ivarsson med filmen ’Allt jag inte sa’. I mellanviktsklassen vann Fanny Åhrlin med sin animerade film ’Trick and Treat’.

Vinnarna får därmed representera Gävleborg i finalen av Novemberfestivalen i Trollhättan (SM i ung film), som i skrivande stund kommer att ske online. De två filmer som fick hedersomnämnande i respektive viktklass har fortfarande chansen att vara med och tävla för Gävleborg men måste då klara av Novemberfestivalens urvalsjury.

Här är alla vinnare!

TUNGVIKT

1:a pris: Allt jag inte sa (Martin Ekelund & Viktor Ivarsson)
Juryns motivering: För en film som med imponerade foto, ljud och estestik ger oss en kärlekshistoria som många av oss kan känna igen oss i.

Hedersomnämnande: Hjärnspöke (Lucas Mass)
Juryns motivering: För en film som genom talande bilder, driver en gripande och stark historia framåt ända till sista filmrutan.

MELLANVIKT

1:a pris: Trick and Treat (Fanny Åhrlin)
Juryns motivering: Denna stämningsfulla film får liv genom en uppvisning i stilsäkert bildberättande och skickligt hantverk, alltihop vilandes på ett genomtänkt och färgstarkt manus. Det här är en imponerande film som har hjärta, humor och en medryckande berättarglädje!

Hedersomnämnande: League of Heroes – Med hjärtat på rätt ställe (Fanny Åhrlin)
Juryns motivering: Ett slags ensemble-film i miniformat som med små medel vågar sikta mot det storslagna. Det ambitiösa manuset, den livfulla anime-inspirerade estetiken och den rena filmskaparglädjen gör denna film väl förtjänt av juryns Hedersomnämnande.

ÖPPEN KLASS

1:a pris: A Part (Erika O’Neill & Simon Hjortek)
Juryns motivering: En visuellt spännande och talangfull dansfilm där musiken spelade en viktig roll!

PUBLIKENS PRIS

Vinnare: En liten film om mod (Martin Ekelund)

JURYNS SPECIALPRIS

Vinnare: Fredrik Larsson & Alexander Larsson – Gösta & Marguerite (för bästa manus)
En både rolig, tragisk, tänkvärd, oförutsägbar och vacker film efter ett bra manus.

Årets jury var: Roger Thollin, Johnny Isaksson & Erik Strömdahl.

ÅRETS NOOMARATON-VINNARE

Vinnare: Radioaktiv Film – Filen
Juryns motivering: Energisk och underhållande komedi som på ett kreativt sätt skildrar teknikstrul med oväntade vändningar. En film med komisk tajming och snygga grafiska effekter!

2:a pris: Solsken – Asyl
Juryns motivering: Snyggt och stilsäkert drama som effektfullt väver samman platser och föremål i en spännande berättelse. Visuellt snyggt och filmtekniskt imponerande!

Vinnarna i tungviktsklassen.
Vinnarna av Noomaraton samt mellanviktsklassen.
Warning: Undefined array key "reg_users" in /customers/2/3/2/exitfilmfestival.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 206