Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/2/3/2/exitfilmfestival.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Jury & Föreläsare 2013

Filmfestivalens jury och föreläsare 2013

 

Rolf Lassgård

Rolf

Han har gjort så många fantastiska roller att vi inte ens behöver lista dem här men nu kan han lägga till ”Jurymedlem på Exit Filmfestival” på sin CV. En av Sveriges största skådespelare gästar festivalen och hjälper oss att plocka fram de bästa filmerna från Gävleborg!

Och under FREDAGEN DEN 13:Es Filmsnacks kl. 13:30 kommer Isabelle Kågström ha en liten frågestund med honom. Missa inte!

 

Maria Karlsson
Maria Karlsson 2

Söderhamnare som gick ut Dramatiska Institutets manusutbildning och sedan sprang ut och skrev Snabba Cash-trilogin och Tyskungen. Nu har hon också skrivit på ett Hollywood-kontrakt så passa på att träffa henne nu under festivalen och lyssna när Isabelle Kågström intervjuar henne under fredagens ”Manussnack(s)”. Kom gärna med egna frågor!

Fredagen den 13:e Kl. 13:00

 

Jonas Danielsson

Jonas Danielsson

…är uppväxt i Hälsinglands djupa skogar och disputerade 2006 på Institutionen för kultur och medier på Umeå universitet med avhandlingen Skräckskönt: Om kärleken till groteska filmer – en etnologisk studie (h:ström förlag). Han arbetar just nu med kvinnohämnarfilm, pinku eiga och svenska synden samt zombiefilm. Han sitter inte bara i Exits jury i år utan kommer även prata skräck under lördagens ”Skräcksnack(s)”.

Lördagen den 14:e Kl. 13:00

 

Sen kommer det dyka upp en tredje jurymedlem… men vem avslöjar vi inte än!

 

 

 

 

Tidigare års föreläsare och jurys

Alexandra Dahlström debuterade på vita duken som tolvåring. Hon vann en guldbagge för sin roll i Fucking Åmål och har sedan dess jobbat professionellt med film i Sverige och utomlands. 2007 gjorde hon regidebut och vann stipendiet 1km film på Stockholms filmfestival året efter. Förra året filmade hon i Rio de Janeiro, Wien och New York.

Alexandra kommer föreläsa och sitta med i EXITs jury.

Föreläsare och jurymedlem Victor Lindgren har jobbat med film sen gymnasiet, som TV-medarbetare, med egna kortfilmer, tillsammans med andra frilansade regissörer och filmarbetare. Han har jobbat på Film i Västerbotten med ansvar för deras pedagogiska verksamhet  med barn och unga. Victor brinner för att berätta om människor och relationer, om livet och dess svårigheter. Hans filmer har hittills blivit väl mottagna av både publik och kritiker.

Hans föreläsning har fått titeln ”Om du tycker jorden är platt ska du inte beskriva den som rund” och vi är väldigt glada att just Victor kommer till EXIT filmfestival i år.

www.bautafilm.se

Madelene Söderblom kom in på detta spår under gymnasiet i Gävle och efter studenten började hon på Lättings och Folkteatern.
Flyttade till Stockholm 1998 för att börja en utbildning mot masköryrket.
Har sedan dess gått olika utbildningar och jobbat med allt från Troma-splatter film i Belgien och barnfilm i Holland till vampyrfilmen ”Låt den rätte komma in” och robot TV-serien ”Äkta människor” här hemma.
Har byggt animatronisk djävulsälg till ”Åsa-Nisse”, giraff till ”Vi hade i alla fall tur med vädret” samt struts och björn till olika reklamfilmer.

”Det roliga med yrket är variationen. Allt från skönsmink och föråldringsmakeup till docktillverkning och rekvisita. Det gäller att ha fantasi, materialkännedom, tålamod och skinn på näsan”.

Hon kommer arbeta i foajén under dagen och avsluta med en föreläsning om smink och fysiska special effekter inom film.

www.madelenesoderblom.com

___

Tidigare års jury och föreläsare:

Filmfestivalens jury 2011

• Erika Norén
• Malcolm Noble
• Arsen Airapetian

Erika Norén
Erika Norén har skrivit för film, TV och teater och suttit som dramaturg, manusutvecklare, researcher och undertextare. För närvarande driver hon egna projekt, samt arbetar som dramatiker/dramaturg för frigruppen Teater Eksem i Göteborg

Malcolm Noble Malcolm Noble är en skottsk filmare bosatt i Gävle. Han har tidigare gjort dokumentärfilmerna Various Positions (SVT 2006), När jag åt frukost med Dalai Lama i Karesuando och andra möten  (2010), musikvideor för The Embassy och Erik de Vahl samt jobbat som frilansfotograf på ett antal SVT-produktioner (Kraschen, Världens konflikter, Uppdrag granskning och Gävledala nyheter).

Arsen Airapetian
Är en ung regissör och fotograf baserad i Stockholm som har gjort filmer som ”Kniven i handen” (2008), ”Den döda vinkeln” (2010) och ”T” (2010).
Han är utbildad vid Forsa Folkhögskolas filmlinje och nu senast Dramatiska institutet.


Bland tidigare jurymedlemmar kan nämnas: Maria Karlsson (manusförfattare Snabba Cash), Martin Hunter (filmklippare Full Metal Jacket), Kenneth Skoglund (Emmy-belönad ljuddesigner), Johan Storm (regissör Isolerad), Oskar Söderlund (manusförfattare Göta Film), Anna Westberg (scenograf och kostymör Glada Hudik-teatern) och många fler.

Ett svar på ”Jury & Föreläsare 2013”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Warning: Undefined array key "reg_users" in /customers/2/3/2/exitfilmfestival.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 206