Novemberfestivalen 2023

Årets upplaga av Novemberfestivalen i Trollhättan ägde rum under helgen, mellan den 24-25 november. Ett stort gäng unga filmare åkte ner för att representera Gävleborgs län!

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare och brukar också kallas för SM i ung film. Förutom själva tävlingen så är festivalen en viktig mötesplats för unga filmare, med inspirerande föreläsningar och seminarier.

Gävleborgs tävlande bidrag var Det regnar idag av Emmy Sand & Tine Forssman och Klar med dig av Nour Eddin Badra i mellanviktsklassen (16-19 år) och Främlingar av Halvar Wallman och En plats i sanden av Martin Ekelund i Tungviktsklassen (20-26 år).

Extra roligt var att båda Gävleborgs urvalskvalificerade filmer blev särskilt utvalda att medverka i årets festival. Vi hade alltså hela fyra tävlande bidrag från Gävleborg.

Här kan man snart läsa om alla vinnare i Novemberfestivalen 2023.

Avslutningsvis, ett stort tack till alla arrangörer av Novemberfestivalen för en fantastisk och inspirerande filmhelg! Stort tack till Maya Lindh från Filmstigen som följde med som representant för Gävleborg! Läs mer om Filmstigens verksamhet för unga filmare här.

Och till alla filmare i Gävleborgs län – kom ihåg att anmäla din film till 2024 års Exit Filmfestival för en chans att tävla i Trollhättan nästa år!