Novemberfestivalen 2022

Årets upplaga av Novemberfestivalen i Trollhättan ägde rum under helgen, mellan den 25-26 november. Tio filmare och två Exit Filmfestival-arrangörer åkte ner för att representera Gävleborgs län!

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare och brukar också kallas för SM i ung film. Förutom själva tävlingen så är festivalen en viktig mötesplats för unga filmare, med inspirerande föreläsningar och seminarier.

Gävleborgs tävlande bidrag var Lia Jonssons Faje – Det oupplösta fallet i mellanviktsklassen (16-19 år) och Viktor Kargls Inga vittnen i Tungviktsklassen (20-26 år).

Här kan man läsa om alla vinnare i Novemberfestivalen 2022. Vi vill också rikta ett särskilt grattis till Gävleborgsbördiga Linda Lövgren vars film Vägg i vägg kammade hem flera fina priser, däribland förstaplatsen i Tungviktsklassen!

Avslutningsvis, ett stort tack till alla arrangörer av Novemberfestivalen för en fantastisk och inspirerande filmhelg! Och till alla filmare i Gävleborgs län – kom ihåg att anmäla din film till 2023 års Exit Filmfestival för en chans att tävla i Trollhättan nästa år!

Hela Gävleborgsgänget på plats utanför Folkets Hus i Trollhättan.
Festivalen invigs i fullsatta salonger.
Filmarna bakom Gävleborgs bidrag intervjuas på scenen.
Från galamiddagen under prisutdelningsceremonin.

Trevlig stämning under galamiddagen!