Om Exit Filmfestival

Exit är Gävleborgs Independent Filmfestival. öppet för alla som gör film här i länet. Mellan 16 och 26 år tävlar du i uttagningen till Novemberfestivalen (SM i ung film).
För alla andra finns plats i en öppen klass.

Festivalen äger rum söndagen den 13 september 2020 14.00 – 17.00  i Stora retorten, Gasklockorna Gävle.
Deadline för filminlämning är 31 augusti kl 24.00 2020.
Observera att du måste ha koppling till Gävleborg för att vara med i Exit.

Obs! Med anledning av rådande situation kopplat till covid-19 så har vi börjat kika på alternativa sätt att genomföra årets festival. Mer info kommer, men säkert är att Exit Filmfestival blir av på ett eller annat sätt även i år!

Exit Filmfestival en av landets nitton regionala filmfestivaler för ung film och har funnits sedan 1995. År 2009 bytte festivalen namn till Exit Filmfestival (tidigare Gestrike Filmfestival)

Exit Filmfestival är en regional uttagningsfestival till den 25:e Novemberfestivalen i Trollhättan den 20-21 november 2020. Filmare som tillhör Gävleborg kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning. Mer information hittar du på www.novemberfestivalen.se

Exit Filmfestival arrangeras av Kulturutveckling – Region Gävleborg, Studiefrämjandet och Filmresurs Gävleborg i samarbete med Bio 7:an.
Festivalsamordnare Philip Sterner & Robin Larsson, Studiefrämjandet/Filmresurs Gävleborg
Samarbetspartners Kultur & Fritid Gävle

Stora Retorten, Gasklockorna Gävle där festivalen äger rum (Hitta hit/Eniro)
Atlasgatan 3