Om Exit Filmfestival

Exit är Gävleborgs Independent Filmfestival, öppet för alla som gör film här i länet. Är du mellan 16 och 26 år tävlar du i uttagningen till Novemberfestivalen i Trollhättan  (SM i ung kortfilm).
För alla andra finns plats i en öppen klass.

2020 års festival – en onlinefestival med livestreamad gala

Årets upplaga av Exit Filmfestival kommer att anordnas på ett lite annorlunda vis. Alla medverkande filmer kommer att visas online via vår festivalplattform som lanseras inom kort.

Dessutom kommer en livestreamad gala äga rum under söndagen den 13 september 2020 med start kl. 16.00 i Stora Gasklockan, Gasklockorna Gävle. Galan kommer att livesändas via YouTube. Eftersom Folkhälsomyndigheten endast tillåter folksamlingar på max 50 personer krävs en inbjudan för att du ska kunna få vara med. Inbjudningarna skickas ut när vi ser vilka och hur många filmer som anmäls.

För att få tillgång till festivalplattformen med alla filmblock så behöver du anmäla dig till festivalen. Det är gratis, och vi använder oss av föranmälan för att kunna räkna antalet besökare samt för att skydda inskickade bidrag från att spridas. Använd detta formulär så skickar vi en inloggningskod så snart vi behandlat din anmälan.

Uppdatering 200916: Årets onlinefestival har nu avslutats och det går inte längre att anmäla sig till festivalplattformen. Tack till alla som tittat! Hoppas vi ses igen nästa år!

 

Deadline för filminlämning är 31 augusti kl 24.00 2020.
Observera att du måste ha koppling till Gävleborg för att vara med i Exit.

Exit Filmfestival en av landets nitton regionala filmfestivaler för ung film och har funnits sedan 1995. År 2009 bytte festivalen namn till Exit Filmfestival (tidigare Gestrike Filmfestival).

Exit Filmfestival är en regional uttagningsfestival till den 25:e Novemberfestivalen i Trollhättan den 20-21 november 2020. Filmare som tillhör Gävleborg kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning. Mer information hittar du på www.novemberfestivalen.se

Exit Filmfestival arrangeras av Kulturutveckling – Region Gävleborg, Studiefrämjandet och Filmresurs Gävleborg i samarbete med Bio 7:an.
Festivalsamordnare Philip Sterner & Robin Larsson, Studiefrämjandet/Filmresurs Gävleborg
Samarbetspartners Kultur & Fritid Gävle

Stora Gasklockan, Gasklockorna Gävle där festivalen äger rum (Hitta hit/Eniro)
Atlasgatan 3