[arkiv] Friendship/Hardship av Henrik Holmberg till Novemberfestivalen

Henrik

Gävleborgsfilmare har all anledning att vara kaxiga! Två filmer direktkvalificerades till Novemberfestivalen (SM i ung kortfilm) – Killer Raise av Johan Bodell och En Annan Vardag av Sanna Nordin, Daniel Niklasson & Victor Bonsér. Men en av våra två urvalsfilmer kvalade också in: Friendship/Hardship av Henrik Holmberg! Och det var bara 6 filmer från hela Sverige som lyckades urvalskvalificera sig in i Novemberfestivalens späckade schema!

 

Henrik pluggar ekonomprogrammet på högskolan i Gävle och gör lite mindre grafiska jobb på sidan av när tid finnes.

”Vidare kretsar i stort sett hela min fritid kring musik, på ett eller annat sätt. Friendship, Hardship började som en dansfilm, inspelad på en lokal teater. Idén växte med tiden till att vi skulle få med en musikproducent (Adoxe) och göra en betydligt större video, som påminde om just en musikvideo. Själva filmen handlar om vänskap, hur den utvecklas. Intriger och hur vi försummar/förlorar varandra över händelser vi inte alltid har kontroll över. Lite som titeln antyder.”

 

Film är en av många uttrycksformer för Henrik.

”Lägger inga värderingar i vilken som är den viktigaste men film är förmodligen både mest omständligt och roligast att syssla med, då det är så mycket mer gemenskap istället för att typ teckna, skriva m.m. som jag också ägnar mig åt. Kontentan är att jag inte hämtar speciellt mycket inspiration från filmvärlden, utan det är musiken som driver mig i skapandet – oavsett vad jag gör.

 

Henriks favoritfilmer: Drama, ju tyngre och känslosammare ju bättre. The Pursuit for Happyness, Radio, Requiem For a Dream och Green Mile är några favoriter.”

Ni kan följa med på resan till Novemberfestivalen på våra sociala medier:

Facebook, Twitter och Instagram (Exit Filmfestival)