NOOMARATON i Gävleborg!

Noo Exit

Exit arrangerar Noomaraton i Gävleborgs län 2013!

Du har 24 timmar på dig att göra en film – det enda du får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Du behöver inte ens åka någonstans för att delta, du kan filma varsomhelst i länet – bara du kan skicka in den färdiga filmen innan DEADline!

Tävlingen sätter igång morgonen 7 september med prisutdelning på Exit Filmfestival fredag den 13:e september!

De vinnande filmerna får tävla i riksfinalen på Filmhuset i Stockholm den 28 September där man har en chans att vinna 10.000:-!!

 

 

Anmälan
Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 fredagen den 6 september 2013.

Anmälningblanketten fyller du i HÄR!

 

Start
Lördagen den 7 september 2013 klockan 09.00.
Exit Filmfestival skickar ett start-SMS och/eller start-mejl med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida!

 

Målgång och inlämning av tävlingsbidrag
Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00.
Inlämning kan ske antingen direkt eller via webben.

Direktinlämning: Bidraget lämnas in på skiva eller ett USB-minne som Quicktime-fil eller annat vanligt filmformat för uppspelning från dator. Filmer brända som vanlig DVD undanbedes. Plats för inlämning är Silvanum, Kungsbäcksvägen 32, Gävle. En representant som tar emot filmerna finns på plats från klockan 08.30.

Webbinlämning: Bidraget skickas via www.sprend.com eller  laddas upp i så hög kvalitet som möjligt på YouTube. Länkarna e-postas till jan.widmark@lg.se senast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00!

 

Visning och presentation av vinnare
Fredagen den 13:e september visas filmerna i ett eget block på Exit Filmfestival (i Gasklockorna!) vars jury har utsett de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Vinnarna presenteras på Exits prisutdelning. Schema för Exit Filmfestival kommer sättas en vecka innan festivalen. Visningen och prisutdelningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

 

Riksfinal
Riksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och den stora äran att släpa hem vandringspriset till sitt län. Dessutom ett presentkort på 10.000:- från Scandinavian Photo.

Exit + Noo

Kontakt

Janne Widmark
______________________________
Filmkonsulent
jan.widmark@lg.se
026-15 65 77